Colleges collegereeks E-logistics

De colleges starten om 16.00 uur en eindigen omstreeks 19.00 uur, inclusief een pauze van circa 30 minuten waarin u een lichte maaltijd krijgt aangeboden. De colleges zijn filevrij te bereiken en na afloop houdt u nog een behoorlijke avond over.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

3 april 2018

16:00 - 19:00 Last Mile logistiek

  • Logistieke werkvormen voor de last mile en de bijhorende businessmodellen
  • Nieuwe innovaties in de last mile distributie
  • Hoe klanten meer invloed kunnen krijgen in aflevermomenten

Tom van Woensel

Tom Van Woensel is hoogleraar Goederenvervoer en Logistiek in de OPAC groep (Operations, Planning, Accounting and Control) van de faculteit Industrial Engineering and Innovation Sciences aan de Technische Universiteit Eindhoven in Nederland. Hij leidt het Smart Logistics Lab, waar binnen onderzoek wordt uitgevoerd in het brede gebied van transport en logistiek. Zijn onderzoek is vooral gericht op goederenvervoer en logistiek. Hij publiceerde ongeveer 80 artikelen in wetenschappelijke tijdschriften en verschillende hoofdstukken in internationale boeken. Prof.dr. Van Woensel is tevens bestuurslid van de Europese Supply Chain Forum, een samenwerkingsverband met ongeveer 30 grote multinationals. Hij is de accountmanager voor Bausch en Lomb, Kuehne + Nagel en Access Business Group.

3 april 2018

19:00 - 20:00 DeliveryMatch

  • Het huidige Logistieke proces voor Webwinkels is een push proces gericht op standaard snel leveren (Next Day of Same Day). Dit veroorzaakt veel ontevredenheid bij consumenten, ze zijn namelijk in 43% van de gevallen niet thuis als de bezorger de volgende dag voor de deur staat. Daarnaast zijn de kosten hoog door de lage trefkans en de hoge fulfilment kosten in de avond uren
  • Dit terwijl slechts 8% van de consumenten het niet snel leveren echt als show stopper ziet
  • Als je dit proces zou aanpassen naar een Pull proces waarbij de consument binnen bepaalde kaders kan kiezen voor leveren op een moment dat men thuis is EN ook snel leveren indien men dat wenst zal de klant tevredenheid omhoog gaan en de logistieke kosten omlaag
  1. Kosten WHS tot 0,57 per order omlaag, met name door minder avond toeslag
  2. Kosten Last Mile 0,21 per pakket omlaag door hogere trefkans
  3. Omzet gaat zo’n 4-5% omhoog door happy customers

 

Roland Slegers

Dr. Roland Slegers is oprichter en CEO van DeliveryMatch, een softwarebedrijf dat een innovatieve oplossing biedt waarbij voor Webonly, Multichannel en Omnichannel Retail al in de checkout het hele logistieke proces gecoördineerd en gestuurd kan worden en vervolgens de operationele executie van het orderproces wordt uitgevoerd. Je kunt hierbij denken aan een combinatie van TMS en OMS functionaliteiten. Sinds 2006 in hij met zijn consulting bedrijf Simtrec actief in de Logistieke sector met opdrachtgevers als Albert Heijn, Blokker en Ceva Logistics. In 2010,2011,2013 en 2017 voerde hij onderzoeken uit naar e-Commerce Logistiek. Verder is hij docent sinds 2011 e-Commerce Logistiek aan de NHTV, sinds 2016 docent Human Behaviour aan de NHTV en sinds 2017 docent Human Behaviour aan de UvT. Hij is auteur van de boeken ‘De Logistieke Kameleon’ , ‘Webwinkel Logistiek 2013’ en ‘Distributie besturing Webshops; van Push naar Pull’ (2017). Daarnaast vervult hij bestuursfuncties bij de Stichting Logistieke Webshop van het Jaar en de vLm.

Organisatie

Locatie

Nyenrode Business Universiteit
Straatweg 25
3621 BG Breukelen

Vragen?

Voor vragen neem contact op met Aletta Martens:

alettamartens@vakmedianet.nl
Telefoon: 088 - 5840 721

Volg Logistiek

LinkedIN
Nieuwsbrief
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.